Smarrig Kaka
Här kommer tips på en ljuvlig kaka att servera som Påsk-fika....Jag älska vitchoklad och även punsch och den här har båda, kan ju inte bli bättre ;-)
Vit Chokladkaka med Punschkräm
200gr Vit blockchoklad
150gr Smör
2dl Socker
3 Ägg
1krm Salt
2dl Mjöl
Punschkräm
3msk Punsch
2msk Vatten
1 Äggula
1msk Mjöl
150gr Rumsvarmt Smör
1,25 dl Florsocker
1tsk Vaniljsocker
Garnering
1 påse Rostade mandelspån
Smält smöret i en panna. Stäng plattan och rör i den vita chokladen och rör ihop tills den är slät. Rör i socker, salt och äggen och sist mjöl, blanda ihop den noga.
Häll smeten i en smörjd brödad form och grädda i 25-30min med ugnen på 175 grader, kakan får gärna vara lite kladdig i mitten.
Vispa ihop punsch, vatten, äggulan och mjöl i en kastrull. Sjud på mycket svag värme tills den tjocknar. Låt kallna.
Blanda smör, florsocker och vaniljsocker till en slät kräm, rör sen i punschsmeten till en slät kräm.
När kakan är kall breder du på punschkrämen och strö över rostade mandelspån.
Vit Chokladkaka med Punschkräm
200gr Vit blockchoklad
150gr Smör
2dl Socker
3 Ägg
1krm Salt
2dl Mjöl
Punschkräm
3msk Punsch
2msk Vatten
1 Äggula
1msk Mjöl
150gr Rumsvarmt Smör
1,25 dl Florsocker
1tsk Vaniljsocker
Garnering
1 påse Rostade mandelspån
Smält smöret i en panna. Stäng plattan och rör i den vita chokladen och rör ihop tills den är slät. Rör i socker, salt och äggen och sist mjöl, blanda ihop den noga.
Häll smeten i en smörjd brödad form och grädda i 25-30min med ugnen på 175 grader, kakan får gärna vara lite kladdig i mitten.
Vispa ihop punsch, vatten, äggulan och mjöl i en kastrull. Sjud på mycket svag värme tills den tjocknar. Låt kallna.
Blanda smör, florsocker och vaniljsocker till en slät kräm, rör sen i punschsmeten till en slät kräm.
När kakan är kall breder du på punschkrämen och strö över rostade mandelspån.
