Påsk soppa
Påsken är för många en helg fjällen eller utomhus aktiviteter. Då kan det passa att servera en gul härlig soppa. Så här delar jag med mig av en matig och smakfull soppa som även är väldigt lätt att göra.
Själv ska jag jobba hela påsken, men självklart så ses vi på Blåkulla på Torsdag ;-)
Soppa a´la Indienne
2 Gula lökar
2 Vitlöksklyftor
400gr Morötter
1 Äpple
1 liten bit Ingefära
2msk Smör
1msk Curry
2,5msk Mjöl
8-10dl Hönsbuljong
2,5dl Grädde
1 Grillad kyckling
Salt, Svartpeppar paprikapulver
Persilja eller vattenkrasse
Hacka lök och vitlöken
Riv morötterna, äpplet och ingefäran
Fräs löken i smöret, rör sen ner morötter, äpple, ingefäran och curryn
Låt fräsa några minuter.
Strö över mjöl och rör om och späd sen med buljongen och grädden.
Låt små koka i ca 10min
Rensa bort skin och ben från kycklingen och skär i mindre bitar och lägg sen i grytan
Smaksätt soppan med kryddorna och låt koka tills kycklingen är varm.
Garnera soppan med persiljan.
Detta är en mycket god soppa som kan serveras på Fredagsmyset eller till tjejfesten.
Jag har ibland serverat den som förrätt, men då gör jag den tunnare.
Har även haft den på ett buffébord.
Och det är underbara Ulla-Britt Norberg har delat med sig av denna god soppa till mig.

Själv ska jag jobba hela påsken, men självklart så ses vi på Blåkulla på Torsdag ;-)
Soppa a´la Indienne
2 Gula lökar
2 Vitlöksklyftor
400gr Morötter
1 Äpple
1 liten bit Ingefära
2msk Smör
1msk Curry
2,5msk Mjöl
8-10dl Hönsbuljong
2,5dl Grädde
1 Grillad kyckling
Salt, Svartpeppar paprikapulver
Persilja eller vattenkrasse
Hacka lök och vitlöken
Riv morötterna, äpplet och ingefäran
Fräs löken i smöret, rör sen ner morötter, äpple, ingefäran och curryn
Låt fräsa några minuter.
Strö över mjöl och rör om och späd sen med buljongen och grädden.
Låt små koka i ca 10min
Rensa bort skin och ben från kycklingen och skär i mindre bitar och lägg sen i grytan
Smaksätt soppan med kryddorna och låt koka tills kycklingen är varm.
Garnera soppan med persiljan.
Detta är en mycket god soppa som kan serveras på Fredagsmyset eller till tjejfesten.
Jag har ibland serverat den som förrätt, men då gör jag den tunnare.
Har även haft den på ett buffébord.
Och det är underbara Ulla-Britt Norberg har delat med sig av denna god soppa till mig.
